Néztem én is. Végiggondoltam a mai napot, azt kell mondanom tárgyilagosan, van itt jó is, rossz is. Mármint nekem.
beleolvastam a bkvfigyelő mai blogjába, a hozzászólásokba a fészbukon. Vagy túl sok érzéketlen tahó van, vagy egy, de nagyon sok nick-el.
Aztán megnéztem a megújult arculatú origót. Rákattintok a felső sávban a kultúra feliratra. le is "fotóztam", de inkább nézzétek meg . csak a címeket olvastam, de ma ez lenne az???
Aztán a tudomány rovatban szembejött velem egy cikk, a csimpánzok és bonobók viselkedését vizsgálták. Tisztára mint az emberek, csak alacsonyabb fokon, ugye. De tegnap este olvastam azt a részt Carl Sagan könyvében, ahol a bonobók és csimpánzok tanulmányozásának eredményeit fejtegeti, a lényeg az, hogy gondolkodnak is, taktikáznak is, és sok hasonló disznóságot csinálnak, mint némely emberek. Ez 1995-ben jelent meg. Most mintha a különös egybeesések hete lenne. Nekem.
Szeretem, ahogy a szerző bekapcsolja az irodalmat, valamint más gondolkodók írásait, gondolatait. Idézi pl. ezt a fenti részben, amiben tévedés is van, de amúgy meg elgondolkodtató:
"32
Azt hiszem, el tudnék menni, hogy az állatokkal éljek, olyan békések és szerények,
Soká, soká állok és nézem őket.
Nem izzadnak és nem nyöszörögnek sorsukon,
Nem fekszenek ébren a sötétben, siratva bűneiket,
Nem keserítenek el Isten iránti kötelmeik megvitatásával,
Egyik sem elégedetlen, egyik eszét sem veszi el a bírás tébolya,
Egyik sem térdel a másik előtt, sem egy ezer évvel előbb élt fajtájabeli előtt,
Egyik sem tekintélyes vagy szerencsétlen az egész földkerekségen."
http://mek.oszk.hu/00500/00535/00535.htm
szerencsére a neten is fent van, így nem kellett bepötyögnöm