magyarpityu Creative Commons License 2013.06.05 0 0 526

Kedves rhéma!

Azt gondolom, elsősorban Istentől kapott bölcsességre van szükségünk, hogy a Tőle kapott világosságban különbséget tudjunk tenni legalább a jobb- és balkezünk között :)) Isten azt várja, hogy használjuk a Tőle kapott ajándékainkat (elsősorban a kegyelmét, amit Krisztusban jelentett ki, és minden mást, amit vele együtt Őbenne megkaptunk). A keresztyéneket fenyegető egyik nagy veszély a sok ismeret kevés szeretettel. Amikor valaki sokat tud (főleg, ha úgy érzi, sokat tud), de szeretni nem tud. Ha minden tudományt ismerünk is, de szeretet nincs bennünk, akkor semmik vagyunk! Semmit nem ér az ismeret szeretet nélkül! Sőt, nemcsak hogy nem ér semmit, de árthat is (az ismeret ugyanis, ha nem társul hozzá szeretet, felfuvalkodottá tesz)! És noha azt gondolnánk, hogy a sok ismerettel lehet építeni, Pál azt mondja, hogy a szeretet épít. Ezért van szükségünk, hogy növekedjünk hitben és szeretetben!

Az igaz istenismeretnek a szeretet a bizonyítéka. Az ismeri Istent, aki szereti Őt. Mit jelent szeretni Istent? Megtartjuk az Ő parancsolatait, melyeket Krisztus úgy foglalt össze, hogy szeresd az Urat, a te Istenedet teljes szívedből, teljes lelkedből és teljes erődből, és szeresd felebarátodat, mint magadat. Aki nem szereti Istent, az nem jár az Ő parancsolataiban. (Eszerint valaki tudhat sok mindent Istenről anélkül, hogy ismerné Istent!) Nem ismerheted az Istent (ahogyan Isten sem ismer téged), ha nem szereted Krisztust, és nem szereted az övéit. A szeretet nélküli ismeret tehát egy halott és nem igazi ismeret. Ezért hiábavalóság az embernek saját elgondolásaira támaszkodnia (amúgy minden bálványimádás gyökere is ez).

Mindez persze Téged nem kötelez semmire, csak elmondtam a véleményemet, írtam pár sort Jézus Krisztusról, aki számomra az alapvetően fontos és egyetlen Igazság, aki életem sziklaszilárd alapja Isten kegyelméből, mert találkozva az élő Jézus Krisztussal elfogadtam, hogy a Biblia Isten tévedhetetlen igaz szava, és megélem, hogy a Bibliát hittel tanulmányozva Mennyei Atyám személyesen hozzám szóló, engem megszólító, életet megújító, azt naponta megerősítő Igéje formál, amiből táplálkozni lehet. Neked is ezt a megtapasztalást kívánom!

Isten áldását, és az Ő békességét kérem és kívánom!

Előzmény: Törölt nick (524)