marinmegye Creative Commons License 2013.06.01 0 0 28525

Igen.

Megmondom az őszintén 2 éve a Balatonparton egy elhagyatott pince elhagyatott fügebokrát majszolva lettem szerelmes a fügébe végleg.   Addig a aszalt füge örült voltam jobb hilyán.

Elhatároztam hogy pár tőt beszerzek, és megpróbálok kis ligetet csinálni belőlük.  Vettem  kezdésnek kertészetből 5 cserepes fügét amit kiültettem 2 különböző helyre. Aztán gondoltam , nono nem lesz ez igy jo, semmit nemtudok fügéről / szaporitásról ( pedig falusi gyerek vagyok)  és elkezdtem belemerülni a témába.

Akkor találkoztam azzal hogy te/ti már a megyében/országban létrehoztad az első ültetvényt. Ennek megörültem ,mert ez azt jelenti hogy nemvagyok egyedül az ötletemmel, sőt már más/mások évek ha nem évtizedek óta 'rajta vannak'. 

Igy könnyű tanulni, hiszen látszik egy út elöttem. Mondjuk  1000 - 2000 es állományal én nem kacérkodok :) területem sincs ekkora. 

Nem utolsósorban  az apámat aki részben mezőgazdálkodik is győzködhetem hogy na itt egy jó példa ennek van jövője és nem utolsó sorban realitása .

Addig apám is ugy volt veled hogy oké, füge igy meg ugy 1-2 fa a ház elött az oké, de nálunk nem marad meg ültetvényes telepitéssel, ne is álmodjak.

Előzmény: ninovarga (28524)