Törölt nick Creative Commons License 2013.05.31 0 0 893

Én még csak eperdzsemet csináltam. Még azelőtt, hogy beállt volna ez az esős idő. Tegnap néztem a piacon, de most drágább. Pedig kellene még befőzni, ez az egyik legkedveltebb dzsem nálunk, és a lányaim kiadták az utasítást, hogy nekik olyat főzzek, amibe nem teszek ribizlit (fagyasztottat szoktam belefőzni, a szín megtartása miatt, és a savanykásságáért). De azt mondták, nekik nem baj, ha megbarnul.

 

Persze a fagyasztóba már került lestyánlevél, hamarosan a kapor és a metélőpetrezselyem is aktuális lesz. Bár én a kaprot szárítani is szoktam, apróra vágva, aztán sötét üvegben tárolva. A zellerlevelet pedig csak szárítva.

Sajnos a bazsalikomomat valami kórság támadta meg, pedig nekem derékig érő nagy bokraim szoktak lenni, elég is belőle 2 tő úgy, kerül sok a fagyasztóba.