Mormogi Papa Creative Commons License 2013.05.31 0 0 4688

Párszor meghallgattam még. Jó, nem világmegváltó album, de azért becsületes iparosmunka, egész hallgatható. Ettől a kiöregedett bandától ez a maximum, de azt most hozták is. Érződik az albumon Ellefson jótékony hatása. Sőt, szerintem van olyan korrekt anyag, hogy a banda végleg leköszönjön vele.

A dalok elég egyenletes minőségűek. Talán az első szám gyengélkedik a vokál miatt, nem is értem, hogy miért azzal nyitottak. Sőt, ha a vokál jobb lenne, teljesen egy szintben lenne a TSHF-fel. Még a Drover kölök sem üt rosszul ezalkalommal.

Nyilván, ez a lightosabb irányzat nem mindenkinek jön be, ahogy nincs az a dolog, amivel mindenkinek a kedvében lehet járni. Szerintem nem csak Ellefson visszatérése miatt, de az előző albumok relatív népszerűtlensége miatt is döntöttek úgy, hogy újra könnyedebb irányt vesznek, hogy többen fogadhassák be. A végeredmény nem lett rossz, nem lett nyál. Szerintem ebben az albumban a rajongótábor többsége nem fog csalódni, nagy siker lesz, bár nem annyira, mint a klasszikus albumok.