gomba2008 Creative Commons License 2013.05.27 0 0 886

Fenyőszirup úgy lett, hogy a fenyő friss hajtásait leszedtem és rétegezve beraktam egy befőttes üvegbe. Egy réteg fenyőhajtás, egy réteg cukor. Ismételve amíg tele lett az üveg. Állt egy darabig az asztalon, időnként megfordítottam az üveget a feje tetejére, aztán vissza. Amikor a cukor elolvadt leszűrtem, üvegbe tettem, és be a hűtőbe.  

Aztán indult a bodzaszezon, 2-3 naponta fő az alaplé a bodzavirághoz, akácvirághoz, mentához, és újabb verzió a citromfű (ezt még nem kóstoltuk).

Igen, lehet keverni is, mi is szoktunk pl. bodzavirág/menta szörpöt is.

Gondoltam egyet, és az alapléből loptam kicsit, öntöttem bele a fenyőszirupból, és kész is lett a "karácsonyfaszörp". :o)))

Az alap mindig ugyanaz a citromos, citromsavas szirup. Ebbe szoktuk beáztatni a bodzavirágot, akácvirágot, mentát.

Előzmény: taormina001 (881)