Rég voltam ennyire lesújtott állapotban...Mindenekelőtt óriási szerencse és még fantasztikusabb emlék, hogy kétszer
is láthattam-hallhattam Ray Manzareket élőben. Mindkét alkalom életem egyik legmeghatározóbb, legfelemelőbb élménye volt:
2007 Margitsziget, 2012 Wiesen. Ez a két esemény maga volt a "megtestesült" boldogság számomra, nehéz szavakkal kifejezni.
Amikor folyamatosan érzed, hogy valami annyira a tiéd itt belül, hogy jobban már nem is lehetne az.
Ray Manzarek olyan egyedi hangzásvilágot adott a Doors zenéjének, melyre más ember nem lett volna képes ezen a Földön.
Önmagáért beszél az a tény, hogy billentyűsként tudott egy meghatározó rockzenekar hangszeres frontembere lenni.
Ahogyan Jim Morrison szövegei fémjelezték a Doors világát, úgy Ray játéka zeneileg maga volt a Doors (természetesen nem lebecsülve
Robbie és John elévülhetetlen érdemeit sem). Az egyetemes rocktörténet egyik legfényesebb csillaga távozott most közülünk, ez biztos.
De olyan nyomot hagytál hátra, mint nagyon kevesen! Zenéd itt lesz velünk továbbra is, hiszen halhatatlan. Amikor a kedvenc Doors
dalomat, a When the music's over-t elkezdted játszani élőben, olyan érzés kerített hatalmába amit sohasem felejtek el és amiért örökké
hálás leszek Neked. Jimmel bizonyára már elénekeltétek a Moonlight Drive-ot, újra együtt! Egyszer még mi is találkozunk.
Nyugodj békében, Ray!