Törölt nick Creative Commons License 2013.05.20 0 0 4676

Mustine hangját senkiével sem lehet lecserélni ma már. Az első album után lett volna még talán értelme (lásd Helloween), de a 14.-nél inkább kegyelemdöfés lenne a zenekarra nézve. Engem sem hoztak még lázba az új dalok, de majd minden kiderül 2 hét múlva. Remélem többet számot már nem oszt meg.

De amúgy mit várunk 2013-ban a megadeth-től, több mint 20 évvel a mindent leigázó RIP és CTE után? A zenekar már bizonyított. Kész. Lehetetlen azokat már felülmúlni. Felesleges is már ebben a megkövesített metálirányban bármi újdonságra számítani. Jobb lett volna, ha a Risk után progresszívebb irányba fordulnak, nem pedig ötlettelen oldschoolozással bocsánatot kérni a rajongóktól. Fel kellett volna vállalni a Risket teljes mellénnyel és nem a többiekre kenni a sz*rt. Szerintem egyértelműen ott lépett rossz irányba Mustaine.

Talán az lenne a legokosabb, ha most leállna a csapat pár évre, majd Mustaine kijátszaná a klasszik-felállás kártyát. A magam részéről 60%-ot adok rá, hogy legalább 1 album erejéig sikerül összerántania még egyszer az istencsászár gárdát. Csak a csapat-terápiát ne hagyja ki, a CTE ezért is lett szerintem olyan jó. Ha a CTE-t csak Mustaine írta volna egyedül, negyed akkora sikert sem ért volna el vele.

Előzmény: Mormogi Papa (4675)