Törölt nick Creative Commons License 2013.05.18 0 0 450

Viszont egy kérdés, ami a tapasztalatlanságomat jól tükrözi:

Mikor megkaptam a kártyámat, egy levél fogadott mellette, hogy aláírás nélkül érvénytelen. Ezzel nincs is gondom, de én - tudatlanságból adódóan - követtem a magyar helyesírás szabályait, így mivel a kép nem mutatta, hol írjam alá, én meg nem tudtam, úgy írtam alá, hogy a figyelmeztető jelzés fölött (úgye egy hivatalos lapon is aláírásunk alatt van a nevünk és hogy aláírás), de útólag kiderült hogy az a mágneskártya.

Ezt részletesen úgyan nem, de felületesen megkérdeztem még előtte a banktól is, hogyan írjam alá, ha a fekete nem fog, mivel sötét a háttér. Nekem már itt nem stimmelt valami, de gondoltam így van rendjén.

Aztán, ha a fény felé fordítom, vannak olyan karcolások, amik nem teljesen egyenesek (pontosabban 2), így gyári karcolásoknak szerintem az nem minősül.

Hol tudnám kipróbálni a kártyám? ATM-ek chippesek, boltokban is az van már elméletileg. Csak félek, hogy egyszer bemegyek egy idegen boltba, ahol nincs chip és nem tudok vásárolni?

Azért ebben csalódtam, hogy kezdőknek nincs egy eféle kép a kártya melletti papíron:

Én direkt simát rendeltem, mert számomra a dombornyomott drága, de hát ha ezt mégegyszer ki kell fizetnem, akkor ez tökmind1.