dodidoki Creative Commons License 2013.05.17 0 0 62595

Na, ezt nem tudom így hirtelen.

Egy dolog, ami nekem is útmutató volt a lötty elkészítéséhez, a következő formula:

N:    14 %

P:      4 %

K:      3 %

Ca:  10 %

Mg:    4 %

 

+ mikroelemek ( a cikkben benne lesz), amik szintén nagyon fontosak.

 

Ezek atomsúly szerint számolandók m/m %-ban.

 

Pl. annyi finomítás van a Mg adagolásban, hogy a 4% fitohorm oldatot csak egy rész arányban adom, a maradék 3 rész MgSO4 X7 H2O formályában megy, patikában keserűsóként kapható, 4% Mg oldat ebből úgy kapható, hogy a kiszerelt 100 mg sót 150 ml RO vízben kell feloldani. Így térfogatarányban ekvivalens lesz a fitohorm Mg 4% oldatával, viszont ez nem kelatált, így rögtön felvehető a növénynek, a maradék egy rész kelatált forma marad puffernek.

 

Előzmény: xdiat (62594)