D1stalis Creative Commons License 2013.05.14 0 0 25

Átvettem a kis fenevadat :) 2.0tsi. Először is többszörösen pozitívan csalódtam a gépben: - Iszonyat jó hangja van amit nem vártam volna egy kvázi széria VW-tól, erről mindjárt linkelek is egy saját videót:

-További pozitívumok, hogy sokkal jobban megy mint ahogy azt először egy 200lovas motortól vártam. Szerintem a turbó miatt, mert egyszerűen nincs turbólyuk, mindenhol gyönyörűen, egyenletesen húz, és a motorhangja is hibátlan. Nekem egy kéziváltós verzió van ami ritkaság viszonylag, így a vezetési élmény is megmaradt.

- Fogyasztás...jó esetben számoltam volna 10-11literrel, merthát csodák nincsenek gondoltam én. Az új turbó motorokra jellemzően erre is igaz, hogy habár 8-9 alá nem nagyon megy be a fogyasztás, (kivéve 80km/h tempomat akkor 6l) de ha ütöm vágom városban akkor sem éri el a 10litert. Szóval igen nem fog 6litert enni mint egy diesel de szerintem ez teljesen elfogadható érték!

- Állítható sport funkció van benne amit aktiválva keményebb lesz a kormányzás, közvetlenebb a gázreakció, és a futómű is valamivel keményebb lesz. Ez is jó kis móka :)

- Amit szintén vásárlás után konstatáltam hogy úgy megnézik mint ha ferrari lenne :) Gyönyörű a formája, sportos, elegáns...

Egyelőre így röviden ennyit, aztán majd lesznek még videók.