márne Creative Commons License 2013.05.12 0 0 26

Szerintem ez úgy van (de nem vagyok munkajogász), hogy van a havi óraszám. Ami a munkanapok összege az adott hónapban szorozva 8-al. Ha ennél többet teljesítesz túlmunkát végeztél. Vagy ki kell fizessék vagy ki kell adni még abban a hónapban csúszó napként.

A munkaidő keret ettől teljesen független fogalom. A cégek megállapíthatnak (úgy tudom) maximum 26 hetes munkaidő keretet. Ez azt jelenti, hogy arra a 26 hétre kiszámolják, hogy normál hétköznapi (40 órás mukahéttel) az alatt az idő alatt hány órát dolgoznál. Ezt az óraszámot tudja felhasználni a 26 hét alatt úgy, hogy téged berendel hétvégén az órakeret terhére és te hiába dolgoztál hétvégén az alap órabéredet kapod. Ezt a hétvégi munkanapot kiadhatja neked csúszóban, azonban, ha a 26 hetes munkaidő keret végéig nem adja ki az így felgyülemlett óraszámot, túlóraként kell kifizetnie.

Ami nálatok zajlik teljesen törvénytelen. Kvázi ingyen dolgoztat benneteket. Álljatok a sarkatokra, dobjatok össze egy kis pénzt és pereljétek be ezt a tetű céget vagy dolgozzatok továbbra is ingyen a döntés a tiétek. 

Előzmény: the racer (24)