robertó69 Creative Commons License 2013.05.12 0 0 575

Például rókához(persze nem a Szilveszterihez;-) )sokszor a kispuska-sőt, a .177 HMR,.222 is-kevés, olyan szívós állat.Ha nem fejbe lövöd, csak átszalad rajta, és vígan elél még órákat,vagy egy napot is.:-(((( Ezt számomra megbízhatónak tartott vadásztól hallottam, jómagam nem vadászom. Ami elméleti okoskodást Gurigával csináltok,annak ugyan van alapja, de gyakorlati célja is? Kezdem úgy érezni magam a jogi boncolgatásokat olvasva, mint egy őrült tudós, aki kvark-bombár akar készíteni-ami a világ elpusztítására is képes. Hogy miért? Mert megtehetem, az elméletem is igaz, miért ne hozzam létre?

Papíron igazatok van-kicsit utána keresve a jogszabályokban, de széllel szemben ugye nem pisilünk, legfőképpen nem a derékig érő csalánosban, pláne más fa...val.

A fegyveres álmoskönyv szerint Ig.Rend.-essel nem izmoskodunk, főleg nem elméleti kérdésekről!Te kijelentetted, nem akarsz vadászni.Szerintem Guriga se igazán. Akkor? Majd ha a T. Vadászkamara és a tagság rájön, hogy milyen költséghatékony-és legalább olyan pontos és élvezetes- dolog léggel apróvadazni, mint tűzfegyverrel, szerintem fél év alatt átviszik a törvénymódosító javaslatukat, hidd el!

Van legalább 140.000 vadász az országban,lobbizzanak ők, ha akarnak!

Nekünk, az 5-6.000 sportlövőnek, meg a kituggyamennyidenemsok rendszeresen örömködő hobbi légfegyveres lövésznek egészen más, gyakorlatiasabb gondjaink is vannak, minthogy légpuskával lőhetünk-e törvényesen mókusra, vagy tarajos gőtére!

Szerintem hasznosabb dolgokra is használhatnád-tényleg széleskörű- elméleti tudásodat: pl. kimutatnád a hatályos jogyszabályok alapján, hogy a 7,5 J-os korlátozás hazánkban törvénysértő, és megalázó dolog a világ nagy része előtt! Egy joghézagot találva engedélyeztehetnéd minden magyar felnőtt állampolgár számára a 16 J-os légpuskák vásárlását hobbi célra is, pszihómókus, sportorvosi, és egyetemi diploma nélkül,alanyi jogon! Szerintem ezért még a "kedvenceid" is a vállukra emelnének(virtuálisan) itt a fórumon érte:-))

Én még zászlócskát is lengetnék melletted;-))))