Törölt nick Creative Commons License 2013.05.10 0 0 2900

A tehetséges fiatalok tömegével hagyják el az országot

Hát még a tehetségtelenek! :)

Mennek szart lapátolni nyeurópába, mert a hazai szarlapátoláshoz viszonyítva két big-mac-kel többet tudnak vásárolni, és akkor már nehogy már forintért vegyen hamburgert szerencsétlen. Az ám a karrier!

És ami a legfontosabb: azért is van "sikerük", mert sokkal több a szar, mint idehaza. Majd csak figyeld meg, hogy omlik össze hamarosan az az angliai ponzi-multilevel marketing piramis-légvár, amit valami angol fontra, vagy mi a bánatra építettek, és totálisan túlértékelt (már megint, nem először a történelemben).

Amúgy alapvetően támogatom, hogy minél többen kimenjenek! Kitisztul a kép, építeni pedig sík, letisztult terepre a leghatékonyabb...

Egyébként a kettőtök írásaiból úgy érzem, hogy a véleményeiteket a közbiztonság körüli anomáliák fokozzák, s kevésbé megélhetési oldalról van elkeseredettség. Ezt érzem mindenhonnan. És persze a kettő nem választható el egymástól. Na pontosan ezért írtam a legelején, hogy "gratulálok" a diplomás polgármestereknek, és ebből indult a vita.

A polgármesternek ugyanis -ahogy már írtam egyszer- nem az a feladata, hogy "hard-reset"-et nyomjon az emberek életszínvonalán, hanem az, hogy megfelelő mennyiségű és minőségű megélhetési alternatívát hozzon létre a szűkebb/tágabb közösség számára.

Ez pedig semmi más, mint a működő tőke bevonzása. NEM önellátás!!!

A panyolai példa tökéletes a cikkből! Nem tudom ismeritek e a pálinkafőző újjáépítése körüli sztorit, ha érdekel és lesz több időm megírom, mindenesetre a kivonatolt lényeg: Büdipest utcáin naponta találkozom panyolais szállítóautóval, és nemrég nyitottak mintaboltot Büdipesten. Kvázi annyit jelent, hogy megnyitották azt a csatornát, amelyen elkezdett a büdipestiek pénze Panyolára szivárogni, és bizony abból megélhetést nyújtanak több falubelinek, amint ez a pénz leszivárog szépen egészen a szilvaültetvényeken szilvát begyűjtők zsebéig. (nyilván nem ennyi a cél, hanem sokkal több)

Na, de ez az út, nem a bezárkózás önellátásra!

Előzmény: gergerg (2897)