Szia!
Ha van tapasztalatod,akkor tudnál nekem segíteni pár dologban??Nagyon fontos lenne, mert el vagyok keseredve!
Na szóval,24 éves vagyok nő vagyok. 5 napja fordult elő, hogy ha este ettem valami nagyobb mennyiséget, vagy zsírosabbat ( hambi,pizza), akkor pár órára rá,mint derült égből a villámcsapás hirtelen felpuffadtam,erős hasi görcseim lettek,de olyanok,hogy rádőltem az ágyra és összeszorított foggal vártam,hogy enyhüljön.Fájdalomcsillapító segített.Néha hánytam is 5 órával kb az utolsó étkezés után,emésztetlen volt a kaja (bocsi).
Naszóval, vasárnap elmentem az ügyeletre,ahol megtapogatták a hasam, a hasnyálmirigy vetületében jeleztem fájdalmat. Átküldtek a sürgösségire,ahol a vérből az amiláz a maximális határérték kétszerese volt, a lipáz pedig a maximális 4szerese. Rögtön null diéta, plussz 4000 ml infúzió. De sem röntgen,sem uh, semmit nem csináltak. Egy napi koplaltatás és 12 órás infúziós kezelés után megismételték a vérvételt,ahol már az amiláz a jó, a lipáz pedig a felső határértéken volt. Hazaküldtek....és ennyi. A doki azt mondta,vegyek be valami fájdalomcsillapítót ha fáj és Nospát. Most akkor mi van?? Tudom,hogy te nem vagy doki, de nálatok is előfordult,hogy iylen hírtelen változott a helyzet? És az a vicc,hogy egy napja vagyok itthon már,de még mindig nagyon fáj a hasam,bal oldalból sugároz,egész a gerincemig és a jobb oldalt is érzem. Tényleg ilyen övszerűen. Sírhatnékom van,mert pénteken már doliznom kell menni és szédölgök ha fel kell kellnem az ágyból.:,((( Nem merek egy szem főtt krumplinál többet enni, mert émelygek és étvágyam sincs. 5 nap alatt 2 fogytam. Ezek alapján te mit mondasz??Mert a tapasztalat sokszor többet ér az elméleti tudásnál.Nem kellett volna szerinted egy röntgent vagy uh-t nézniük?
Kösziii a választ!! Mónika