Titkos2 Creative Commons License 2013.05.06 0 0 1604

Ja, bocs, én az előző kommentedben félreértettem egy mondatot. XD "Kell-e aggódnom, hogy jól érzik magukat nálam?" Azt hittem, ezt azért kérdezed, mert minél ideálisabb körülményeket akarsz nekik biztosítani, nem azért, mert el akarod űzni őket. XD De egyébként nem, nem kell aggódnod, a lyukakon kívül más "kárt" nem okoznak. (Én ezt sem mondanám annak, mivel csak esztétikai probléma.) A zenéjüket egyébként még azért nem hallod, mert csak a kifejlett hímek zenélnek és ezt a szárnyaik összedörzsölésével teszik, a tieid pedig utolsó stádiumos lárvák, még egyszer vedleni fognak, akkor válnak kifejlett állatotokká és beindul a szerenád. :) Az elűzésük módjaival sosem foglalkoztam, én örültem, ha bármilyen állat otthonra lelt a kertemben. :) A mezei tücsök egyébként ma már ritkulófélben van a legtöbb Nyugat-európai országban, így szerintem inkább örülj, hogy nálunk még egy viszonylag gyakorinak számító rovar költözött a kertedbe. Ha mégis annyira elviselhetetlennek találod őket, akkor talán a legkörnyezetbarátabb megoldás az, ha egyszerűen hagyod jó nagyra nőni a füvet, mivel azt egy ponton túl nem tolerálják, és maguktól továbbállnak. (Bár már csak körülbelül egy hónapot kellene kibírnod velük, mivel ezután a felnőtt tücskök maguktól elpusztulnak, így jövő tavaszig nem fájna miattuk a fejed.)

Előzmény: PiEm-14B (1603)