nilnocere Creative Commons License 2013.04.24 0 0 358

Szia Prszm!

Ezt mind nekem írtad? :) Egek! De köszönöm!

Én ezeket amiket ide leírtál jól tudom, nem kellett volna leírnod. Csak azt szerettem volna ha a fogalmak után nézel.

S engem nem kell "helyretenni", mert az utam már egyenes Jézus felé.

Mária iránti tiszteletet nem értem miért utastod el, hisz számtalan feljegyzés szól arról, hogy Mária megjelent ami egyáltalán nem mellékes mert nem mondhatod azt te sem, hogy egy senki volt. S azt gondolom tiszta szívből hogy aki megszülte mi Urunk Jézus Krisztust, annak ha nem isJézusi  mádat, de egyfajta tisztelet jár! (és ebbe bele lehet érteni akár egy hozzáintett imát is)

Hatalmas különbség van az imádat és a tisztelet köszött. Erre szerettem volna kitérni meg a bálványimádás fogalmára. Mert ha látsz egy Jézus szobrot Te sem magát a szobrot szereted, a színét, a formáját esetleg, hanem a tudatodban a szívedben Jézust. Ez nem bálványimádás. Akkor lenne az, ha  magát a szobrot imádnád. Könnyű összetéveszteni, de gyakorlott katolikusok tisztában vannak ezzel.

Mivel te nem vagy az, neked ez így kívülről persze pont az ellenkezőjét mondja.

Csak ennyit szerettem volna mondani.

"más okból való menekülés volt tőled"

Ehhez pedig annyit fűznék csak hozzá, hogy jól érezted elutasításom, de nem magát Mózest, hanem azt a közeget ahonnan te jössz közénk ide. Én nem azonosulhatok, és nem is szeretnék a Te közösségeddel és lelkiségeddel, pontosabban a Tietekkel. 

Azt hiszem leülnél ha megtudnád, hasonló közeghez nekem is közöm volt, mikor még valóban a helyem kerestem. De nem tartott sokáig, és ennek így is kellett lennie. És örülök is hogy jó messzire vitt onnan az Úr.

Mivel te nem vagy katolikus, nem köszönhetek neked úgy hogy "Dicsértessék", a Salom-ban nem vagyok még biztos, így csak ezzel tudok most neked köszönni,

Áldás neked

Előzmény: prszm (356)