Törölt nick Creative Commons License 2013.04.23 0 0 4246

Igen, ez úgy tűnik, a régebbi, "kurblis" vátozat. Egyébként IF volt már a manuális 300 is, ez a belső élességállítás rövidítése.

Ezzel az obival nincs tapasztalatom, de kicsit utánaolvasva nem írnak túl jókat róla... Bjorn Rorslett szerint optikailag gyengébb a manuálisnál, nyitva lágy, f4-től jó (és ez valószínűleg filmre, vagy kisfelbontású digi szenzorra igaz, a D800 szenzor pedig sokkal érzékenyebb az üveg minőségére). Kenbroki szerint az AF lassú - bár ezt fenntartásokkal kezelném (nem csak a szerző miatt), mert ő az AF-I-ről is ugyanezt írja. Fenntartom a gyanút, hogy a régi vázakkal esetleg tényleg lassúak lehetett az AF ezeknél az obiknál, a mai AF rendszerekkel viszont ez sokat javulhat - mert ahogy én is tapasztaltam, az AF-I / D3 kombó lassúnak nem igazán nevezhető:

Lehet egyébként, hogy nem jó topikban tetted fel a kérdést, mert D800-at viszonylag kevesen használnak, de D300/D700/D3 userek közt talán könnyebb olyat találni, aki használta valamelyik kurblis AF nagytelét. Ha esetleg senki nem tud személyes tapasztalattal segíteni, én a helyedben inkább AF-I / AF-S változatot keresnék, vagy egy jó kis AF-S f4-et... az nyitva is pengeéles, használható sebességű az AF és a súlya is barátibb.

Előzmény: sund (4245)