pacsepa Creative Commons License 2013.04.22 0 0 3064

Még nem kell védekezni. Itt is  írták, hogy borsó nagyságú mérettől, amit azzal egészítenék ki, hogy a kései fajtáknál még egyet, a színesedés kezdetén is célszerű ismételni. Az utóbbit időzíteni, mert innentől az érés sebessége már eléggé időjárásfűggő és legalább 14 napot várni kell a fogyasztásig.

Érdemes Mospilan-t (elsősorban ezt ajánlom), vagy Actarat használni, ezeknél az eü. várakozási idő 14 nap.

A cseresznyelégy sárgapapíros megfigyelése és ritkítása látványos dolog, de tapasztalatom szerint csak elvben működik. Nálam tavaly hihetetlen mennyiséget fogtak a lapok, mégis kukacos volt a cseresznyém (a második permetezés kimaradt).

Idén a permetbe Dimilin-t is keverek, amire a tippet a Növényvédelem fórumban kaptam. Meglátjuk, a tavalyi év kudarca után.

Ha nem felszívódó szert használsz, hanem kontaktot, akkor napközben kell permetezni, lehetóleg a déli órákban. A cseresznyelegyek ilyenkor aktívak, ekkor van esélyed hidegre tenni a nagyobb részüket. Én ezzel kapcsolatban kicsit szkeptikus vagyok, mert egy megmenekült nőstéyn légy 150-200 cseresznyeszemet tesz lakottá, másrészt délben nem ér rá az ember, harmadrészt nem is egészséges, ha meleg az idő.

Előzmény: takacs49 (3061)