helloeverybody! Creative Commons License 2013.04.21 0 0 415

Ha egy hitelintézet fizetésképtelensége miatt, az ott lévő bankbetét nem vehető fel, akkor az OBA 20 munkanapon belül kártalanítást fizet. A kártalanítás betétesenként és egy hitelintézetre összevontan legfeljebb 100 ezer eurónak megfelelő forintösszeg. Tehát ebben a kamat is benne van, de bankonként értendő, éppen ezért javasolt, hogy több helyen legyen a pénz elhelyezve. Kötelezően tagja valamennyi magyar bank és takarékszövetkezet, külföldi érdekeltségű bank magyarországi leányvállalata, lakástakarékpénztárak, ugyanakkor pl. a magyarországi banki fióktelepeknek nem kötelező csattlakozni az OBA-hoz (pl. az Axa, Ing, Citi, Oberbank, Fortis, Dresdner nem tagja, rájuk a saját anyaországi törvények vonatkoznak, amelyek némely esetben még jobb is lehet), viszont a BNP Paribas ugyanakkor tagja.
Nem vonatkozik még a garancia tőkepiaci eszközökre, a banki kínálatban szereplő nyílt és zártvégű befektetési alapokra, kamatozó részvényekre, szövetkezeti vagy célrészjegyekre, önkéntes nyugdíjpénztári befizetésekre.

Én február végétől vagyok a Gránit ügyfele, de csak azt sajnálom, hogy nem előbb léptem, mert pont aznap váltottak csomagokat, s a régebbi jobb lett volna. Ugyanakkor egy kis odafigyeléssel még mindig teljesen ingyenessé tehető a számlavezetés. Az ügyintézés kiváló, az e-mailekre nagyon gyorsan reagálnak, netbankon gyakorlatilag minden elintézhető, a többihez képest pedig jók a kamatok.

Előzmény: islorinc (414)