bugadoktor Creative Commons License 2013.04.20 0 0 5745

T. deres szádorgó!

Bár nem vagyok megszólított, de van véleményem két hozzászólásodról is.

1./A K.L. beszéddel kapcsolatos állításod, hogy (HAZUG)-ság, amit erről tudunk.

Klasszikusokat csak szó szerint idézzünk! Kövér László, a Fidesz ügyvezető alelnöke 2002. március 14-én ezt mondta Szombathelyen, az olimpia magyarországi meg-nem rendezésével kapcsolatban: „Szóval egy pillanatra fogadjuk el azt, hogy csak ennyire vagyunk képesek. Hogy egy képesség nélküli, alkalmatlan, tehetségtelen néppé lettünk az elmúlt néhány évtizedben. Csak én erre azt mondom, hölgyeim és uraim, hogy így viszont nem érdemes élni. Tehát hogyha így gondoljuk, akkor menjünk le a pincébe, keressünk egy jó erős kötelet meg egy viszonylag erős gerendát és szöget, és kössük fel magunkat. Csak én azt szeretném kérni azoktól, akik ezt próbálják önökkel elhitetni, évek óta ezt próbálják sulykolni az önök fejébe, hogy legalább járjanak elöl jó példával. És ha ők már mind végeztek, akkor mi meg mégiscsak gondolkodjunk el azon, hátha nélkülük többre mennénk.”

A Fidesz aztán gyorsan váltott: hazugságnak nevezte, hogy Kövér felszólította politikai ellenfeleit, akasszák fel magukat. Bonyolította a helyzetet, hogy az alelnök több helyszínen is előállt az önakasztás vándorpoénjával. Kövér azzal állt elő, hogy az idézett mondat „az olimpia kapcsán hangzott el több lakossági fórumon”. Eszerint: a Fidesz szerint az olimpia megrendezése olyan nemzeti cél, ami gazdasági fellendülést hozhat. – Ez egy olyan lelki erőt adó közös vállalkozás – magyarázta Kövér –, amellyel pótolni lehet saját elvesztett lehetőségeinket. Ugyanakkor ezt a célt ellenzik azok a politikai erők, amelyek a testi-szellemi restségre, az irigységre alapozzák politikájukat, és terjesztik az esélytelenséget és a pesszimizmust. Amennyiben ez a pesszimizmus jogos lenne, akkor nem érdemes élni, le kell menni a pincébe, fogni kell a kötelet, és fel kell akasztani magunkat – idézte Kövér (egyre bonyolultabb) önmagát.

2./Kossuth téri fák: korábban épen a Fidesz tagok, aktivisták (pl. Illés Zoltán), és a Levegő Munkacsoport, láncolták magukat a kivágandó fákhoz. Tegnap kikockáztam több tudósítás képeit, azon a részen, ahol a rönköket elszállító teherautókat mutatták. A méretes rönkök közül csak néhányon volt, látható korhadási felület. De az is megfontolandó, hogy a téren található összes fa egyszerre került ilyen állapotba? Kétlem.

Nem vagyok naiv, tudom, hogy az alapelképzelésben már szerepelt a fák kivágása, én a rapidmegoldást, és a mellétett magyarázatokat, magyarázkodásokat érzem méltatlannak.

3./  „Kemény lesz a 2014-es év.”

A 2010-es választások előtt ezeken a fórumokon heves politizálás folyt, ami bánthatta sokak érdekeit, érzelmeit. Megjelent akkor itt több, személyében is közismert fórumozó, akik szisztematikusan szétverték ezeket, a véleményalkotó fórumokat. Úgy lett vége a dolognak, hogy a módik, nem tehettek mást, mint törölték ezeket az oldalakat. Nem a szélsőséges megnyilvánulásokat, és az ezekre adott heves reagálásokat hiányolom, hanem azt, hogy ezzel gyakorlatilag meghalt a „szabadnak tűnő” eszmecserénk.

Remélem, a választásokig hátralévő időben, nem történik ismét ilyen, szándékos akció, egyik oldalról sem!

Előzmény: deres szádorgó (5744)