Goldman Emma Creative Commons License 2013.04.18 0 0 3261

Gyorsan szólok: én ilyet nem mondtam, emlékeim szerint más sem.

Nem arról volt szó, hogy eltitkolnak bármit is, hanem azt vetettem föl - és most már negyedszer, kicsit szégyellem is magam -, hogy ha megvan máshol a "megfejtés", a fortepanon JELEZNI kéne, hogy érdemes máshol keresni, akinek köll, kutassa fel. Ez egy jel. Egy felkiáltó, kérdő, idéző jel vagy egy nyúl, bazi nagy tapsi fülekkel. Semmiféle egyeztetést, levelezést, elkérést nem igényel. Az átvett anyagról eleve tudni lehet, hogy átvett, a forrásba talán nem olyan nagy vaszisztdasz beleírni az adományozó neve mellé, hogy !, ?, " vagy nyúl, bazi nagy tapsi fülekkel.

Miklósnak: 2ly szaktársnak ezt írtam március 9-én, a képek szimbolikus örökbefogadását továbbra is javaslom megvalósítani, valamint felajánlom szerény szolgálataimat.

"Végül pedig a pénz. Az "örökbefogadás", amelyre gondolok, lehetne egy remek társasági esemény. Meg lehetne úszni, hogy koldulás jellege legyen a dolognak, pláne, hogy itt a kört, amelyet mozgósítani kellene, nem túl nehéz elérni: aki tudja, mi a fortepan, és fontos is neki, az ott kóborol a honlap környékén. Az elsősorban programozási és dizájn kérdés, hogy mondjuk két hónapon át egy felugró ablak minden használót arról értesítsen, hogy "hej de jó, hogy Ön használja ezt a honlapot (pl. innen lop képeket), de most segíteni is módja van. Fogadja örökbe kedvenc fotóját!" Ki lehet találni ennek valami értelmiségi-elegáns-jópofa formát, amellyel beindul egyrészt a "pelikán-effektus", másrészt tán még azok is visszacsorgatnak húsz forint harminc fillért, akik eddig nagy örömmel használták ingyen a fotókat. Vannak emberek, akik elkötelezettek a fortepannak, és értenek is ehhez - meg lehet szervezni. Milliárdok nem jönnek be belőle, de valamennyi igen, és az máris sokkal több, mint amennyi ma van."

Előzmény: gybind (3251)