tamasimiklos Creative Commons License 2013.04.18 0 0 3249

Nos, talán itt az ideje megszólalnom. Többféle lehetőséget látok a változtatásra: 1. valaki magára vállalja a feladatot, hogy levelezik az adományozókkal, elkéri a lehető legtöbb információt, táblázatba szerkeszti és megosztja másokkal. A folytatásban a Fórum tagjai ezekből az információkból kihámozzák a fontosat és képaláírásként megszerkesztik. 2. az önkéntes levelező táblázatba szerkeszti az információkat, de nem osztja meg másokkal, csak a szöveges tartalmak szerkesztőivel. Utána a szerkesztők döntenek, hogy mit használnak fel ebből. 3. megosztom a Fórum tagjaival az internetes linkeket, ahol egy-egy adományozó anyaga szerepel (Flickr, Facebook, egyéb helyek) ((továbblépés lsd fent: levelezés, szerkesztés, megosztás)) 4. nem osztom meg a Fórum tagjaival a linkeket, ki-ki keresse meg, ha van kedve.

Szerintem az utóbbi egy év anyagait nézve max 20 százalék, ami átvett fotó, vagyis valahol beleakadtam, megkerestem a szerzőt és átadta a képeket (vagy újraszkenneltük).

Hogy pimaszság-e nem foglalkozni az adatokkal, nem tudom. Biztos az. Talán mentség: helyette is szkennelek, levelezek, elmegyek-elhozom-utazok-visszaviszem, pályázatokat lesek (hiába) és legfőképp kapkodok. Ugyanakkor, ha nem lenne a Fórum és a szerkesztők, az egész Fortepan a felét (tizedét) sem érné, szóval nagy-nagy segítség ez nekünk. Köszönöm!

barátsággal

t.m.

Előzmény: Archimédesz (3248)