sittimfa Creative Commons License 2013.04.17 0 0 334

4Móz 11:1  Történt, hogy a nép az ÚR hallatára zúgolódni kezdett, hogy rosszul megy a dolga. Az ÚR meghallotta, és haragra gerjedt, felgyulladt ellenük az ÚR tüze, és megemésztette a tábor szélét.

5Móz 4:23  Vigyázzatok, hogy az ÚRnak, a ti Isteneteknek veletek kötött szövetségéről el ne feledkezzetek, és ne csináljatok magatoknak bármihez is hasonló faragott képet, amint megtiltotta az ÚR, a te Istened.
5Móz 4:24  Mert az ÚR, a te Istened emésztő tűz, féltőn szerető Isten ő.

Zsolt 18:7  Szükségemben az URat hívtam, és Istenemhez kiáltottam. Meghallotta hangomat templomából, és kiáltásom fülébe jutott.
Zsolt 18:8  Megindult, megrendült a föld, s a hegyek alapjai inogtak, megindultak, mert haragra gyúlt.
Zsolt 18:9  Füst szállt fel az orrából, szájából emésztő tűz; izzó parázs gerjedt benne.
Zsolt 18:10  Lehajtotta az eget, és leszállt, homály volt a lába alatt.

Zsid 12:29  Mert a mi Istenünk megemésztő tűz.

1Kir 18:37  Hallgass meg engem, URam, hallgass meg engem, hogy megtudja ez a nép, hogy te, az ÚR vagy az Isten, és te fordítod vissza a szívüket!
1Kir 18:38  Akkor alászállt az ÚR tüze, és megemésztette az égőáldozatot, a fát, a köveket és a port, és fölnyalta a vizet, amely az árokban volt.
1Kir 18:39  Amikor látta ezt az egész nép, arcra borult, és azt mondta: Az ÚR az Isten! Az ÚR az Isten!

Előzmény: T_Ilona (332)