Ezeknek hiába magyarázod, azt sem tudják mi az az N, nem hogy THD+N. :o) A brummot kiszűrve először 200Hz-tól akkor már csak 0,3% volt, 400Hz után meg 0,12 ha jól emléxem, ami nagyon jó egy visszacsatolás nélküli korrektortól. A RIAA meg 0,5 dB-n belül volt, egyedül a Tied volt jobb. Nekem ennyi türelmem volt, hogy trimmeljem a hálózat alkatrészeit. Egyébként a hálózat eredetileg 1%-os pontossággal volt összeválogatva. Kondo 6072-es csöveket használt, nekem csak a második cső 6072, az első ECC803. Nyilvánvalóan más a generátor ellenállása mint a 6072-sé, ezért pontatlanná válik a Kondo által kiszámított RIAA hálózat. Ezért kellett kitrimmelni a hálózat elemeit. A Bigiében meg 6N2P van, ami meg egy harmadik fajta cső, aminek 100-xoros erősítése van, az eredeti 6072 70szeres erősítésével szemben. Tehát a Bigi erősítője születése pillanatától kezdve nem követi pontosan a RIAA görbét. Az építője legalább 6SL7 csövet használt volna, mert az közelebb esik a 6072-höz. Úgy emléxem az övében az van. No meg az jobban is szól. Nálam ez az orosz cső csak a táp hibajel erősítőjébe fért be... :o) Szóval a Bigi cucca a cső miatt, meg a be nem válogatott ellenállások miatt pontatlan. A két csatorna közötti eltérés meg lehet alkatrész tévesztés következménye. Az egész csak azért esik rosszul, mert nem én kiabáltam nagy szájjal, hogy dyscus műszaki zseni, de süket, meg nem ért a zenéhez, meg egyébként is elbaszta a Bigi erősítőjét. Nem basztam el, csak a benne lévő 50 forrasztásból 40-et újra kellett forrasztani, mert mind "hideg" forrasztás volt, s ezért nagy volt a zaj, meg a recsegés. Átvitelt nem mértem rajta, mert meg sem fordult a fejemben, hogy ekkora eltérés van az átvitelben. Azt hittem Bigi szart nem hallgat. Az enyémet is csak aztán mértem meg, miután megmértük az ARC SP6-os átvitelét, amely mintaértékű akárcsak a tiéd Jolida. Az én M7-emet utánna ahhoz a görbéhez trimmeltem. Innentől kezdve nyilvánvalóvá válik, hogy elhozva hozzám a Bigi erősítőjét, s meghallgatva az én TD160-omon DL103-al, majd mellé hallgatva az én korrektebb átvitelű erősítőmet az én cuccom hangja felfelé húzott, amit tévesen torzításnak neveznek itt egyes aranyfülek. Ehhez még hozzájárul az, hogy az urak otthon fine-line TSD15-öt hallgatnak (most már mi is tudjuk itt vidéken, hogy mi a fine-line) zsíros basszusú Dynacoval, és ehhez hozzászoktak, akkor bátran mondhatjuk, hogy az én rendszerem ezek után vékony hangú és pénzű rendszer, amiben ráadásul a végfok előtt annak dobozában nincsen utólag beépítve egy ellenállással áthidalt felülvágó szűrő, mint más híg end audio készülékekben főleg amerikában. :o))
A helyzetet még élezi az is, hogy más hangfalon szól a Bigi erősítője meg az enyém is. 3 Hónapig nálam volt egy Goodmans+Trebax, volt szerencsém megmérni. Az én hangfalam görbélyét már fel tettem. Lássátok a másikat is. Ha a Bigi otthoni hangfala is ilyen átvitelű, akkor tragédia van. Te Bigi! hozd már el megmérni a hanxóród, hátha abban is gond van.![](https://img.index.hu/imgfrm/8/3/4/7/THM_0011138347.jpg)