jános 55 Creative Commons License 2013.04.17 0 0 7508

Az, hogy gyenge a mágnes, akkor tudod, ha már több lendkereket vizsgáltál. Ha pl. van egy 10-es villáskulcs a kezedben és a mágneshez közelíted érzed, hogy vonza e vagy sem, illetve mennyire. Én azt gondolom, hogy inkább a gyújtótekercs lehet a gond. Azt nem tudom, hogy a tekercstől a kivezetésed milyen, esetleg ott is el tud tünni a feszültség. Nem írtad azt, hogy a szikra "képe" milyen: kék, vagy halvány piros-rózsaszín, gyenge, vagy intenzív. Ha csak 0,2-03, tizedes hézaggal kézzel körbe tekerve ad igen gyenge szikrát és nem kéket, akkor a tekercset kellene kicserélni. Akkor viszont jó, ha pipa nélkül kb 0,5 cm-ről átugrik a kék szikra Ha a tekercs menetzárlatos, akkor csinál ilyet, hogy melegen, amikor kitágul nem indul, mert áthúz, elveszik az áram, de amikor lehül akkor működik egy ideig. Valamikor egy csónakmotor játszotta ezt velem és a gyújtótekercs cseréjét követően,helyre állt minden. Abban két tekercs volt és amikor átcseréltem a tekercseket, akkor mindíg az a henger állt le, amelyikre a hibás tekercs volt kötve.  

Előzmény: rámenős (7501)