Keraa Creative Commons License 2013.04.15 0 0 4159

Egy szó:  VÁGY! 

Igazából az 1.8 50mm- es objektívvel használom a Tamron nagyon ritkán van rajta. És igen igazatok van, nem nagyon értek hozzá, agyaltam is rajta elég sokat, hogy megvegem -e (legalább 6 gépet kipróbáltam D3200, D7000, D7100, stb. de ezzel a géppel készült képek tetszettek a legjobban, ebben láttam fantáziát  és a nagy felbontás miatt az életlenebb képekből is ki lehet hozni még többet) Ha az ember fejlődni, ügyesedni akar valahol el kell kezdeni. Szerintem (de lehet, hogy tévedek) a feltételek biztosításával kell kezdeni. Utánna már csak minden rajtad múlik, nincs kibúvó nincs mellébeszélés nem tudod semmire sem ráfogni (gépre, objektívre)ha nem jön össze (ergó jobban küzdesz). Nem hinném, hogy a D800 pár ezer expóvalannyit amortizálódna (ha mégis eladnám) mint egy D3200-as. 

Azért azt már látom, hogy klasszisokkal jobb mint a D90-em volt, pedig azt is szerettem nagyon, de hát ízlések és pofonok. Az is benn van a pakliban, hogy csak egy "vezetni alig tudó elkényeztetett, béna Ferráris (ez lenne a D800 ) leszek" aki sosem mer majd igazán száguldozni, de már benne ülni és vezetni is egy élmény!

Ui: Egyelőre még nem bántam meg. (azért mindenkinek köszönöm a segítséget, remélem indokaim elfogadhatóak, racionáliisak, és nem a Ferráris kép marad meg bennetek:-) hanem inkább a lelkes fiatal kezdő versenyző aki nagyon bizonyítani akar)