A testvéri szeretet nem könnyű, hogy ítélkezés, harag és gyűlölet ne vonja be, és képes legyek szeretni azt a testvéremet is, akiről rosszat gondolok.
Te már megmutattad Magadat nekem, Szeretetedbe bevontál, és most elémhozod testvéreimet, hogy próbára tegyed hűségemet.
Azt kérdezed, képes vagyok-e Téged testvéreimben szüntelenül szeretni, mert azzal bizonyítom legnagyobb hűségemet Tehozzád.
Téged szeretni nem nehéz, mert Te mindenkor-mindenben szeretsz. Ha alázatos a szívem és kicsinységemet magamra veszem, akkor betérsz hozzám, de testvéreim nagy feladat számomra, Te adtad őket nekem, hogy bennük is megtalállak-e Téged.
Meg tudom-e tartani alázatomat és kicsinységemet, nem kél-e fel bennem irígység, ítélkezés, harag és gyűlölet, utolsó leszek-e, a Te szolgálatodban maradok-e?
Igenem a szívemben megélt és felidézett szeretetből születik, mely maga a hűség; és e szeretetben megszólalsz, Te fogod megmondani, mit kell tennem. Ha képes vagyok szolgálatodban maradni, meg is teszem, hogy Te örülhessél bennem; mert örömöm a Te örömöd.
Megfeszítettem testem minden indulatát, minden tévedését, és a Te Fényed felragyog közöttünk.