Ha lesz elég fény, akkor pontos lesz, nem kell félni. Mondom, kb. iso6400, f2,8, 1/100s az, ahol már nem pontos, vaku-AF segédfény nélkül sem.Tehát iso 1600, f1,4, 1/100s az, ahol már nekem itthon AF-S-ben pontatlan. Vaku (SB-700, 900, 910) nélkül mindig pontos, akármilyen sötét is van.Ellenőrizd, de végszükség esetén AF-C-ben nem lesz gond, ott vakuval sincs gond.Tehát még1x: - fenti fényviszonyok, vaku a vázon, AF-S, vaku AF-segédfénye ON: egyértelmű backfókusz, szinte minden képen.- ugyanez, a vaku AF segédfénye OFF esetén: pontatlan, 5-ből 2x talán ok. - ugyanez, a vaku kikapcsolt állapotában: tökéletes fókusz. - ugyanez a fény, vaku a vázon, AF-C, vaku AF-segédfénye ilyenkor úgysem működik: tökéletes fókusz.- ugyanez 70-200-zal: akár van vaku, akár nincs, akár van vaku-AF segédfény, akár nincs, a fókusz pontos. De ez csak az én tapasztalatom, s a netes olvasmányaim is alátámasztják. Utóbbiak alapján a d700, d800, d3, d3s legalább érintett az Sb-700, SB-900, SB-910 vakuk esetén jön elő a probléma. De az én kérdésem épp az volt a nagyérdeműhöz, hogy mások, itthon, Mo-n tapasztalták-e a jelenséget. Elolvasni mindenki el tudta a neten ezeket a problémákat, bár mivel elég sok tényező együttállása kell hozzá (vaku, fix obi, fenti vázak és vakuk, AF-S, sötétség), a szituba viszonylag ritkán szalad bele az ember. Csak jó ismerni a felszerelés korlátait.