00000000-0000-0000-0000-0 Creative Commons License 2013.04.08 0 0 954

Az orgonán mennyi erő kell a billentyűk leütéséhez? Én úgy tudom, hogy lényegesen kevesebbet, mint egy zongorán, bár rendes orgonán még nem játszottam. Nem fog gondot okozni ez neked?

A másik, hogy a zongorák és az orgonák billentyűzete nem egyforma méretű, az orgonáké keskenyebb.

Nem ismerem ezeket a hangszereket annyira, de szerintem teljesen ugyanaz a hanggenerátor és hangminta van bennük. Nekem egy Casio WK 200-asom van, eléggé hasonló az itt leírtakhoz, el tudom képzelni azt is, hogy a kettő között a legnagyobb különbséget a billentyűzet és a hangszórók jelentik. Sajnos az, hogy AHL hangforrás nem közöl semmit a hangminőségről. Az enyémen is már számos hangszer 3-4 különböző hangerőn mintavételezett (semmi átmenet nincs a különböző erősségű leütések között, egyszerűen csak átkapcsol egy másik rögzített hangmintára). Ha egy másik hangszerben részletesebb hangmintákat tárolnak le, több rétegen mintavételezve, hosszabb felvételi idővel stb, akkor azt is úgyanúgy AHL-nek tűntetik fel a specifikációban.

Ebben az ártartományban amúgy nagy durranásra ne számíts digitális zongorából! Járj körbe annyi boltot, amennyit csak tudsz, nyúzz annyi hangszert, amennyit csak tudsz és válaszd azt, amelyik bejön.

Előzmény: kakadu001 (953)