Emdzsí Creative Commons License 2013.04.08 0 0 4114

Hát igen, miért is uralná, nincs rá idő. Egyfelől látom, hogy az az esküvői fotós pl nem menő, aki nem csinál 2000 képet. Általában ezzel szoktak büszkélkedni a megrendelők, hoigy az én esküvőmön 2500 kép készült. Namost ekkora mennyiségű kép feldolgozását már nem lehet uralni:)) Általában ez az oka annak is, hogy egyes fotósok már csak jpg-re fotóznak. Nincs is nagyon utómunka. Velem is volt, hogy csináltam raw+jpg képeket cd borítónak. Gondoltam odaadom a kb 5 megás képeket választani, aztán a raw-kat úgy megcsinálom, hogy 7nyelven beszéljen, namost már csak akkor hívtak, amikor a boltban volt a cd:) És jól nézett ki:) Hát igen más lenne, ha bakelit borítót kéne fotózni. Szóval vannak kivételek, de a piac többsége nem igényli minőséget, ez olyan gyorsan, sokat piac:) A fejlődés a világban ahogy látom nem a minőség, hanem a mennyiség, és a gyorsaság felé halad, és így van ez a fotográfiában is.   Elég a 6 megás jpg kép is. De egy 12 megás D700 már minden igényt kielégít, és a D800 tényleg egy nagyon célgép. Szóval én inkább a piac igényeinek tulajdonítom a D700 keresettségét.

Előzmény: képfaragó (4085)