prszm Creative Commons License 2013.04.08 0 0 259

Senki nem jár oly tisztelet Jézuson kivül, hogy Isten és emberek közötti közbenjárónak legyen tekintve.

1 Tim. 2,5
Mert egy az Isten, egy a közbenjáró is Isten és emberek között, az ember Krisztus Jézus,
1 Tim. 2,6
A ki adta önmagát váltságul mindenekért, mint tanúbizonyság a maga idejében,

Sem Jézus, sem az apostolok nem imádkoztak sem a Máriának sem bármely meghalt szetónthez, sem anagyalokhoz, mert ez bűn!

Eredendő bűntől mentes ember, teljesen értette volna Jézus elhívását, és feladatát, de ilyen ember Jézuson kivül nincs. Mária tehát nem mentes az eredendő bűntől, hanem csak egy emberi anya, és nem Isten anya!

Jézust saját hozzátartozói sem értették meg!

Márk. 3,20 Azután haza térének. És ismét egybegyűle a sokaság, annyira, hogy még nem is ehetének. A mint az övéi ezt meghallák, eljövének, hogy megfogják őt; mert azt mondják vala, hogy magán kívül van.

Annyira nem értették meg Jézust a saját közvetlen hozzátartozói, hogy azt mondták róla, hogy magám kívül van.

Jézus az alábbi igében nyilván valóvá tesszi ki valójában az Ő anyja! Tehát nem azok, akik elhatárolódtak tőle, és nem azok akik nem követik őt, ahogy nem követte Jézust Mária a tanítványokkal együtt, ezért is határolódik el anyjától, és testvéreitől!

Mát. 12,46-50

Mikor pedig még szóla a sokaságnak, ímé az ő anyja és az ő testvérei állanak vala odakünn, akarván ő vele szólni. És monda néki valaki: Ímé a te anyád és testvéreid odakünn állanak, és szólni akarnak veled. Ő pedig felelvén, monda a hozzá szólónak: Kicsoda az én anyám; és kik az én testvéreim? És kinyujtván kezét az ő tanítványaira, monda: Ímé az én anyám és az én testvéreim! Mert a ki cselekszi az én mennyei Atyám akaratát, az nékem fitestvérem, nőtestvérem és anyám.

Márk. 3,31-35

És megérkezének az ő testvérei és az ő anyja, és kívül megállva, beküldének hozzá, hivatván őt. Körülötte pedig sokaság ül vala; és mondának néki: Ímé a te anyád és a te testvéreid ott künn keresnek téged. Ő pedig felele nékik, mondván: Ki az én anyám vagy kik az én testvéreim? Azután elnézvén köröskörül a körülötte ülőkön, monda: Ímé az én anyám és az én testvéreim. Mert a ki az Isten akaratát cselekszi, az az én fitestvérem és nőtestvérem és az én anyám.

Jézusnak a testi közvetlen hozzátartozói az anyja és testvérei, hanem azok akik Isten akaratát cselekszik! Mária hosszú ideig nem Isten akaratát cselekedte, ezért is határolódott el tőle Jézus. Mária tehát nem értette Jézus küldetését, ezért is nem követte, addig, amíg az ő életében is el nem jött a fordulópont, amikor megértette, és megtért a Jézus Krisztushoz. Mária sokszor cselekedeteivel, Isten akaratával szembement, amely szintén azt igazolja hogy bűnös volt, és meg kellett térnie Istenhez, és Isten Fához.

Aki Mária Istenanyaságát tanítja az eretnek, mert nem Istent szült Mária, hanem embert.

Az aki angyalokhoz „szűzanyához”, vagy bármely halotthoz imádkozik az bűnt tesz, mert sem Isten sem Jézus nem tanította, hogy bárkihez imádkozzunk Istenen kívül. Aki ezt teszi cselekedetével hitetlenségét, és lázadását, és bálványimádását bizonyítja Isten felé. Az ilyen emberek nem Istenben, és Jézus kegyelmében, erejében bíznak, hanem a saját maguk választotta közbenjárókban, és isteneikben. Nincs más közbenjáró Isten és emberek között csak Jézus Krisztus, aki erről az útról letér az széles úton megy, amely kárhozatba visz. Nem lehet sem angyalokat, sem embereket imádni, sem hozzájuk imádkozni! Az angyalok szolgáló lelek az angyalok nem engedik meg azt, hogy emberek őket imádják, azok a lények aki ezt kérik azok démonok, Sátán, és angyalai.

2 Móz. 20,3-6

Ne legyenek néked idegen én előttem. Ne csinálj magadnak faragott képet, és semmi hasonlót azokhoz, a melyek fenn az égben, vagy a melyek alant a földön, vagy a melyek a vizekben a föld alatt vannak. Ne imádd és ne tiszteld azokat; mert én, az Úr a te Istened, féltőn-szerető Isten vagyok, a ki megbüntetem az atyák vétkét a fiakban, harmad és negyediziglen, a kik engem gyűlölnek. De irgalmasságot cselekszem ezeriziglen azokkal, a kik engem szeretnek, és az én parancsolatimat megtartják.

Attól mert az angyalok tevékenyek, miért kellene őket imádni! Ezt sem az Isten angyala Sem Isten nem enged meg!

Mát. 4,10-11

Ekkor monda néki Jézus: Eredj el Sátán, mert meg van írva: Az Urat, a te Istenedet imádd, és csak néki szolgálj. Ekkor elhagyá őt az ördög. És ímé angyalok jövének hozzá és szolgálnak vala néki.

Azok a „meghaltak” szellemei akik imát, és imádatot kérnek, azok nem úréi, hanem a Sátáné!

Sátán, és az ő szolgái folyamatosan lázadást, bálványimádást, és a bűnt cselekszik, és erre ösztönzik az embereket, akik ilyenek tesznek nem Isten szolgái, hanem az ördögé.

Gal. 1,6-12

Csodálkozom, hogy Attól, a ki titeket Krisztus kegyelme által elhívott, ily hamar más evangyéliomra hajlotok. Holott nincs más; de némelyek zavarnak titeket, és el akarják ferdíteni a Krisztus evangyéliomát. De ha szinte mi, avagy mennyből való angyal hirdetne is néktek valamit azon kívül, a mit néktek hirdettünk, legyen átok. A mint előbb mondottuk, most is ismét mondom: Ha valaki néktek hirdet valamit azon kívül, a mit elfogadtatok, átok legyen. Mert most embereknek engedek-é, avagy az Istennek? Vagy embereknek igyekezem-é tetszeni? Bizonyára, ha még embereknek igyekezném tetszeni, Krisztus szolgája nem volnék. Tudtotokra adom pedig atyámfiai, hogy az az evangyéliom, melyet én hirdettem, [nem ember szerint való; Mert én sem embertől vettem azt, sem nem tanítottak arra, hanem a Jézus Krisztus kijelentése által.

Ha ISten a tizparancsolatban is megtiltotta, hogy róla, szobrot készítsünk, és azokat imádjuk, vagy tiszteljük!

2 Móz. 20,3
Ne legyenek néked idegen isteneid én előttem.
2 Móz. 20,4
Ne csinálj magadnak faragott képet, és semmi hasonlót azokhoz, a melyek fenn az égben, vagy a melyek alant a földön, vagy a melyek a vizekben a föld alatt vannak.
2 Móz. 20,5
Ne imádd és ne tiszteld azokat; mert én, az Úr a te Istened, féltőn-szerető Isten vagyok, a ki megbüntetem az atyák vétkét a fiakban, harmad és negyediziglen, a kik engem gyűlölnek.
2 Móz. 20,6
De irgalmasságot cselekszem ezeriziglen azokkal, a kik engem szeretnek, és az én parancsolatimat megtartják.

Nem megmagyarázni kell a bűnt, és a lázadást hazugságokkal, hanem engedelmeskedni kell Istennek!

Térj meg! … Ámen

Előzmény: nilnocere (256)