"Fogalmam sincs, József Attilát vagy Ady Endrét hogy kevereted ide, abszolúte semmi olyasmit nem írtam, amire hivatkozol."
Pedig csak a te logikádat követtem. Két személyt említettél, akik a "bajok" forrásainak részei. Erre hoztam fel József Attilát, aki szintén lehetne "bajforrás" az ismert baloldali (kommunista) nézetei miatt. Szerintem meg nem célravezető költőkről, írókról politikai nézeteik miatt ítélkezni...
"Ami meg a "külföldön hazájukat lejáratókról" írsz, az meg egész egyszerűen nem igaz…"
Mondod te, én viszont tapasztalatból tudom, hogy sajnos igaz!
A német nyelvű (német, svájci, osztrák) médiaviszonyokat pl. eléggé ismerem – ma már talán nem annyira követem az eseményeket – de korábban figyeltem mind az írott, mind az elektronikus médiát. Tényként megállapítható, hogy akármekkora rasszista színezetű botrány volt is bármelyik nyugati országban, nem bömbölte világgá a német nyelvű média, nem jelentek meg elítélő írások az adott ország értelmiségének tollából, nem rendeztek fórumokat, ahol mélyen elítélték az adott ország kormányát és a “növekvő fasizálódását”, “antiszemitizmusát”, stb., stb.
Egyetlen esetet ismerek, amikor a nemzetközi médiában nagyobb lett a felbolydulás a kelleténél, amikor az Osztrák Szabadságpárt (FPÖ) kormánykoalíciós tag lett. A 14 EU-s ország a szankciós intézkedéseivel és a nemzetközi média segítségével valóban megpróbált nyomást gyakorolni, holott közel sem volt olyan “veszélyes” a helyzet, mint ahogy azt felpörgették…
És végül egyáltalán nem arról van szó, amit te kiolvasni vélsz a hsz-emből. Az építő jellegű bírálatokra, kritikákra természetesen mindig szükség van és egyáltalán nem vagyok ellenük. Ezek igenis kellenek! Viszont semmi szükség félretájékoztatásokra, csúsztatásokra, rágalompropagandára, hecckampányokra, mert ezek nem az ország érdekeit szolgálják. Ez csak azok érdeke lehet, akiknek jobban megfelel a zavaros-, mint a tiszta helyzet. És mégegyszer: bíráljanak, kritizáljanak, de ne hazudozzanak!!!...