nicsella
2013.04.07
|
|
0 0
6426
|
Egy ismerôsöm (a nagymama) pont dadust (vagy inkàbb hàzvezetônôt) keres két gyerek mellé, mivel az apjuk egyedül van velük. Viszont utolsò beszélgetésünkkor 3€50-nél nem akart többet adni òrànként. Szerintem ez nagyon kevés, mert most màr a minimàl òrabér is 9€ körül van. Kérdés az is, hogy hajlandò lennél-e "elfecsérelni magad" egyetemi végzettséggel ilyen jellegû munkàra? Ebbe ugyanis beletartozik a bevàsàrlàs, takaritàs, fôzés, mosàs is. Szomorùnak és visszataszitònak tartom, hogy amikor magyarok idejönnek letelepedni, a végzettségükhöz képest alsòbbrendû munkàkat kell elvàllalniuk, ami gyakran megalàzkodàssal is jàr.
En 30 éve jöttem ide, az elsô évben én is gyerekekre vigyàztam (iskola utàn esténként és szerdai napokon, mert akkor nem volt tanitàs). Egy évre rà hàzmesterséget vàllaltam, hogy ne kelljen lakbért fizetni Pàrizsban. Ebben a munkàban sokszor megalàztak a lakòk; abbòl az elôitéletbôl kiindulva, hogy aki ilyen munkàt elvàllal, az analfabéta, mivel a hàzmesterek többsége irni-olvasni sem nagyon tudott azokban az idôkben, fôleg franciàul nem.
Jòl gondold meg !
|
Előzmény: henigabor (6420)
|
|