Nagy10
2013.04.05
|
|
0 0
7254
|
Sziasztok!
Gondolkozok egy elég komoly egytengelyes kistraki építésén.Van ithon egy nagy U szelvény keretem,110x80 cm-es,ez lenne a váza.Nemrég vettem egy Lada váltót is 2000 Ft-ért.,amit azóta megszabadítottam a kuplung harangtól.Ajánlott egyik ismerősöm egy Fiat 1.7 D motort üzemképes álalpotban,váltó,kuplung, önindító, generátor, hűtő minden meg van hozzá és mindene működik,kompletten össze rakva adná. 100.000 Ft az ára kompletten,üzemképesen. Szerintetek érdemes lenne megvenni? Utána már csak egy uaz híd kellene,mert uaz kerekem van itthon.Igen,tudom hogy hülyeségnek hangzik ekkora motorból egytengelyes gépet csinálni,de rengeteg videót néztem ehez hasonló GYÁRI egytengelyesekről,amikben 800 ccm körüli motorok vannak,és ami nagyon meglepett,hogy tökéletesen ki tudják használni.Szántanak,kombinátoroznak,boronálnak,vetnek,pótkocsiznak és még rengeteg munkát emgcsinálnak vele,nem is akárhogy.Én elsősorban földmunkára szeretném használni,szántás,boronálás,na meg persze talajmarózás amihez pár napja láttam egy nagyon egyszerű és nagyon olcsó megoldást.(Az egész talajmaró kompletten kijönne 10.000 Ft-ból és némi szabadidőmből).A gépre szeretnék egy TLT szerűséget is, ami ékszíjas kuplungal kapcsolható is lenne.A dízel motor miatt,a fogyasztáson nem aggódok,hiszem alapjárat fölött picivel elhúzna egy egyfejes ekét,megfelelő sújozással és mondjuk közép vagy háromnegyed gázom már a 2-es ekét is elvinné.SZámításaim szerint maga a gép simán kijönne 150.000 Ft ból.Szerintetek érdemes belefogni? Igazság szerint már régóta szerettem volna egy házi kistraktort,de valami miatt mindig elmaradt.Most viszont úgy érzem hogy ezt a gépet tényleg maximálisan ki lehetnbe használni.Szerintetek? |
|