A megvásárolható tápoldatokról nem sokat tudok.Amit vettem,azokból nem sok jót néztem ki
pl átlátszó,szagtalan és még jócskán hígítani kell,lehet.A bio módszereket részesítem előnyben,tehát növényi trágyalevet készítettem,de természetesen ez csak kültéren használható,mert elég kemény a szaga...Előnye hogy csak természetes anyagokat tartalmaz ,mert ugye ebből eszünk,vagy mi.Azonkívül szerintem tele van szerves anyaggal meg ásványival meg nyomelemmel meg minden jóval a növényeknek.Kertes házban a kert sarkában egy vödörben senkit sem zavar a szaga.Öntözni persze hígíva kell.Utána szag már gyorsan elillan nem zavaró.Bármilyen növényi v szerves hulladékból lehet csinálni.Egy vödröt megtöltesz növényi részekkel,feltöltöd esővízzel,mindezt 15C hőm felett.1-2 hét alatt kiforr.
Ha már megszünt a forrás 10-20 szoros hígításban lehet vele állandóan öntözni.Fontos,hogy kell valamit tenni a tetejére,hogy ne ússzon a vízszint felett növényi rész,mert abba bizony beleköltöznek különböző organizmusok....
Lehet kapni komposztált trágyát is, annak gondolom nincs erős szaga már,2-3 cm vastagságban beborítva a földjét egyrész a locsolóvízzel másrészt mikroorganizmusok segítségével lejut a földbe is.Bocs,hosszú lett,de hátha érdekelnek ilyen módszerek másokat is.