Viszont lenne egy kérdésem a Fórumtársakhoz !
Igaz ritkán fordulok meg itt , de elhihetitek sokat olvastam az általatok írtakat.
Kaptam egy idős nénitől egy 56-58 közötti Фед 2 -t az első Индустар-26м-el szerelt széria lehet. A sorozat szám 318889.
Elég kopott állapotban van van mit tisztítani rajta , de ami meglepő belül rendben van. A kereső , távmérő tiszta ( nem tudom pontos e) , redőny éppnek látszik , záridők is. Határozottan , finoman jár.
Valószínű szétszedem , tisztítom. De a távmérőt szvsz be kéne állítani. Főleg , hogy ahogy nézem a függőleges is eltér ( nem tudom ez normális e )
Találtam egy ilyen infót a neten , ez alapján szét tudom szerelgetni , talán anélkül , hogy túl nagy kárt okoznék.
http://www.pentax-manuals.com/repairs/fed2service.pdf
Kérdezném: A távmérő beállítás nagy kunszt , vagy inkább türelem kérdése? Függőlegesen lehet állítani ? stb
Viszont az obival nem vagyok kibékülve , a fókusz elég furán jár nincs begyógyúlva mint általában, hanem pont ellenkezőleg , mintha nem lenne benne kenőanyg és nem lineáris erővel kéne tekerni. Meg kotyog is kicsit.
Esetleg nincs valakinek egy hasonló de szépállapotú elfekvő Индустар-26м amitől megválna? Ez még az a széria amin ilyen kis tolóbütyök van mint a
3,5 /50 -en. Vagy esetleg Industar-61 2.8/52 ?