csipike01 Creative Commons License 2013.04.03 0 0 6492

Akkor meg jó lesz az az átalakító! (mivel csak mélyhangokra kell.)

Az erősítőt meg úgy kösd be, hogy a hangszórót a  4 ohm Subwoofer felirattal jelzett két pontra kösd.

Így hídban nagyobb teljesítményt tudsz kivenni belőle.

A táp ugye adott, a system remote-ra +12V kell valahonnan. Ha a rádión nincs ilyen kimenet (elektromos antenna vagy remote) akkor egy kapcsolóval is megoldhatod.

A rádión a loudnesst és a hangszínszabályzást kapcsold ki illetve állítsd alaphelyzetbe.

Amikor az erősítőt bekapcsolod, a hangerő legyen minimumon illetve az erősítőn a Gain level szintén min-re állítva.

Tegyél be egy olyan zenét, ami jellemző a stílusodra és kezdd el beállítania cuccot.

A rádió hangerejét állítsd kb 2/3 ra. A szettek ekkor már szólnak, arra ügyelj, hogy ne torzítsanak.

Az erősítő Gain level szabályzóját kezdd el föltekerni annyira, ahogy a hangkép neked jó.

Halkítsd vissza elfogadható hangerőre a rádiót.

Van mégegy beállítandó poti az erősítőn, ez a vágási frekvencia. 120-150 Hz körülre érdemes, de függ attól, hogy a mélysugárzó meddíg bír fölmenni.

A Crossover legyen bass-ra állítva, a Bass boost meg Off-ra. Ha kell, (bár nem hiszem) a Bass boost-tal tudsz tőbb mélyet kicsikarni, de szerintem az már fölösleges. 

Úgy állítsd be a rendszert, ahogy neked kellemes.

Ha túl sok mélyet teszel hozzá egy idő után zavaró lesz.

Jó szórakozást!

(A golfot kb 1 hétig állítgattam de még mindíg találok "lyukat" a hangképben.) 

Előzmény: YURA ua (6491)