Vére sikerült elhatároznom, hogy melyik nyelvvizsgát próbáljam meg, az ECL mellett döntöttem.
Mindenképpen külön teszem le az írásbeli és a szóbeli részt, kezdve az írásbelivel.
Amennyire a honlapjukat értelmezni tudtam írásbelin 4 feladat van, 2 szövegértés és 2 levélírás. A 2-2 feladat 25-25 pontot ér, tehát összesen 50 pontot kaphatok írásbelin. Ha jól értelmezem a leírtakat, akkor mindegyik 25 pontos részből (tehát a 2 szövegértésből és a 2 levélből) minimum 40%-ot el kell érnem, ami 10 pontot jelent minimálisan.
Kérdésem az lenne, hogy ez a 10 pont mondjuk a 2 szövegértési feladatnál úgy is összejöhet, hogy egyiket mondjuk nullázom, a másikat meg megcsinálom tökéletesre (hiszen egy szövegértési feladat ugye 12,5 pontot ér)?
A teljes vizsga akkor érvényes, ha összességében a teljes pontszám (50 pont) 60%-a megvan, tehát 30 pontot kell elérnem. Tehát akkor ezt úgy is teljesíthetem, hogy teszem azt szövegértésnél a minimális 10 pontot szerzem meg a 25-ből (akár úgy, hogy feladatot nullázok),viszont levélnél meg brillírozok és mondjuk maximum pontot érek el?
Valaki erősítsen meg, vagy cáfoljon, hogy jólértettem-e a dolgokat!
Illetve még egy fontos kérdés: általában milyen írásbeli feladatokra lehet számítani? A tesztkönyvben olyan van, hogy egy adott szövegre vannak állításokés azok igazak, hamisak, vagy nem is szerepelnek-e a szövegben. Illetve rövid szövegekhez kell mondatokat párosítani.