szdvid
2013.04.01
|
|
0 0
1469
|
Sziasztok, kellemes húsvétot mindenkinek!
A tanácsotokat szeretném kérni. Most készülök megvenni az első digitális vázam, elsősorban videózáshoz. (Mondjuk 70% videó, 30% fotó az arány. :)) Úgy éreztem idén jött el az idő hogy én is beszálljak ebbe a dslr videós őrületbe, nagyjából a Canon 60D árkategóriájában keresgéltem amikor rátaláltam a GH2-re. Ha valakinek van tapasztalata a géppel videózás terén írna nekem pár sort milyen használni ezt a gépet (akár videós munkákra is)? Nem vagyok teljesen felkészületlen a témában: külföldi fórumokat olvasgattam, a videókat láttam, a hackelésről is tudok így leginkább a használata érdekelne, hogy mennyire működik egy ilyen MILC pl. egy 60D-hez viszonyítva? Itt értem azt is, hogy saját optikák terén mennyire alternatívája egy eos rendszernek?
A második kérdésem pedig, hogy használja-e valaki ezt a gépet manuális Minolta Rokkor optikákkal? Tudom, hogy baromi nagy előnye a tükrössel szemben, hogy egyszerűbben rámegy ilyen optika de itt is arra lennék kíváncsi, hogy fotó/ videózás közben, tehát éles helyzetben mennyire működik a használatuk? Imádom ezeket az optikákat a filmes Minoltámon, lenyűgöző képet rajzolnak de egy LCD kijelzőn keresztül mennyire lehetséges az élességük ellenőrzése? Azt hiszem leginkább amiatt választanám a Canon helyett a Panasonicot, hogy kezdetben lenne pár ütős, nagy fényerejű Rokkorom a kit optika mellé. Ha valaki olyan válaszolna aki tudja, hogy milyen ilyen optikákkal a GH2 akcióban azt hiszem el is dőlne egyik vagy másik irányba a dolog. :)
Köszönöm, szép napot!
|
|