Amateur-no1. Creative Commons License 2013.04.01 0 0 589

Még mindíg a húsvéti asztal,-

 

Vettem a piacon négy szelet pulykamellet és hat hosszúkarajt.

 

Jól kiklopfoltam,- kiderült, hogy a pulyka akkora lett, mint egy szívlapát és ketté kellett vágnom, így lettek nyolcan.

 

A pulykaszeletre egy trapista sajt és egy bacon,- a karajra pedíg egy füstölt sajt és füstölt szalonna szelet került.

Összehajtottam és fogvájóval összetűztem - panírozva sütöttem ki.

 

Köretként hámozott kockázott főtt krumplit ( kb. 1,5 kg.) törtem össze, amelyet előre megpirított 2 nagy hagymára tettem és a saját főzővizével, valamint egy evőkanál liszttel, megfelelően sózva, szépen összefőztem.

 

Tálaláskor mellékeltem hozzá, némi párolt zöldséget is.

 

Senki nem ellenkezett amikor rá került a sor.

 

Gyors egyszerű és népszerű étel lett.