Amateur-no1.
2013.04.01
|
|
0 0
588
|
Sziasztok!
Kellemes nyulat mindenkinek !
Jó régen nem jártam "mifelénk",- betennék ide egy receptet a sok szuper dolgaitok után, most készítettem el és úgy fogyott, hogy magam is elcsodálkoztam, volt aki háromszor is szedett :) .
Nem saját recept.
KORHELYLEVES
hozzávalók 6 főre
- 30 dkg füstölt sertéstarja
- 20 dkg füstölt csemege szalonna
- 1 szál csípős kolbász
- 2 nagy fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 40 dkg savanyú káposzta
- 2 ek liszt
- 2 dl tejföl
- só
- bors
- 2 tk őrölt kömény
- 2 tk fűszerpaprika
elkészítés
- 4-4,5 liter enyhén sós vízben odarakjuk főni a tarját a babérral, s amíg puhul a hús, összevágjuk a hagymát, fokhagymát, kolbászt és a szalonnát.
- A káposztát szintén összevágjuk, de előtte átmossuk kevés hideg vízzel, ha esetleg túl intenzív lenne az íze.
- Ha a hús majdnem puha (kb. 40 perc), elkészítjük a rántást: a szalonna kiolvadt zsírján vöröshagymát pirítunk a fokhagymával, majd a liszttel simára keverjük ki.
- Megszórjuk a fűszerpaprikával, elkeverjük a paprikakrémmel és a köménnyel. Az így elkészült sűrű rántást hozzácsorgatjuk a leveshez, amelybe beledobjuk a káposztát és a kolbászkarikákat.
- Együtt forraljuk a levest nagyjából 20 percig, majd kevés forró levet a tejfölhöz öntve, majd ezt visszajuttatva az ételbe, meglazítjuk vele azt. Belekeverjük a zsenge kaprot, és tálalhatunk is.
Megkell mondjam én a kaprot kihagytam, de úgy érzem nem hiányzott senkinek.
|
|