Amateur-no1. Creative Commons License 2013.04.01 0 0 588

Sziasztok!

 

Kellemes nyulat mindenkinek !

 

Jó régen nem jártam "mifelénk",- betennék ide egy receptet a sok szuper dolgaitok után, most készítettem el és úgy fogyott, hogy magam is elcsodálkoztam, volt aki háromszor is szedett  :)  .

 

Nem saját recept.

 

 

 

KORHELYLEVES 

 

hozzávalók 6 főre

  • 30 dkg füstölt sertéstarja
  • 20 dkg füstölt csemege szalonna
  • 1 szál csípős kolbász
  • 2 nagy fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 40 dkg savanyú káposzta
  • 2 ek liszt
  • 2 dl tejföl
  • bors
  • 2 tk őrölt kömény
  • 2 tk fűszerpaprika

elkészítés

  1. 4-4,5 liter enyhén sós vízben odarakjuk főni a tarját a babérral, s amíg puhul a hús, összevágjuk a hagymát, fokhagymát, kolbászt és a szalonnát.
  2. A káposztát szintén összevágjuk, de előtte átmossuk kevés hideg vízzel, ha esetleg túl intenzív lenne az íze.
  3. Ha a hús majdnem puha (kb. 40 perc), elkészítjük a rántást: a szalonna kiolvadt zsírján vöröshagymát pirítunk a fokhagymával, majd a liszttel simára keverjük ki.
  4. Megszórjuk a fűszerpaprikával, elkeverjük a paprikakrémmel és a köménnyel. Az így elkészült sűrű rántást hozzácsorgatjuk a leveshez, amelybe beledobjuk a káposztát és a kolbászkarikákat.
  5. Együtt forraljuk a levest nagyjából 20 percig, majd kevés forró levet a tejfölhöz öntve, majd ezt visszajuttatva az ételbe, meglazítjuk vele azt. Belekeverjük a zsenge kaprot, és tálalhatunk is.

Megkell mondjam én a kaprot kihagytam, de úgy érzem nem hiányzott senkinek.