Gábor 35 Creative Commons License 2013.03.29 0 0 470

Szia...:)

Én 2 fajta műtrágyát szoktam használni....Egyik a mezei NPK 15-15-15 (baumaxos) a másik a 'lubofos 12' ami csak káliumot és foszfort és fontos nyomelemeket tartalmaz nitrátot nem. A lubofost csak a kiültetetteknél használom vagy azokra kezdem el nyár végén akit a következő évben ki fogok ültetni...A cserepes növényeknél (független attól hogy anyanövény vagy csemete vagy csak van ....)mikor kihozom a telelőből szórok rá az NPK 15-15-15-ből egy fél vagy egész evőkanálnyit( attól függ milyen mély az evőkanál...:)..). Ez ugye március közepén szokott lenni ami most egy kicsit megcsúszott:). 1 hónap múlva vagy 1,5 (függ attól hogy addig menyit esett az eső és mennyit nőttek ) április közepe vagy végén szórók rá még egy fél evőkanállal és utána már csak nyár közepén egy fél evőkanállal.

Na most ezt az utolsót a leendő kiültetettek már nem kapják meg hanem csak a lubofost.... (Ha esetleg valakinek tavasz közepén vagy végén kivirágzott és felbogyózott akkor érdemes neki is ezt a módszert alkalmazni)

Érdemes lenne hűvösebb helyen teleltetni 0-10 fok között...Minél hűvösebb annál jobb (ne féljünk a 3 foktól)...

Mit jelent az hogy 'A vastagabb érdekes módon kevésbé..' kevésbé? Bebarnultak a levelei vagy leszáradtak az ágai?

Bonsai-osabb legyen...Én nem értek a bonszai-hoz....de ha tömzsi fát akarnák belőle csinálni akkor megcsipkedném a végeit. Ahol elvágom az alatta lévő levélpárból vagy párokból tör ki....Ha nagyon visszavágod erősebben kitör. Mint a vastagabb törzsű. Annak is valaha szép koronája volt...:) Csak levágták hogy kisebb legyen...

Egyébként ez a fajta csonkolás nem egyedi...a nagyobb fákat így szokták fiatalítani....

Na most a virágzásra még várni kell....Nem a föld hibája olyan stádiumba kell kerülnie....Ha nem piszkálod a végeit csak ritkítod a lombot akkor 2 év múlva van rá esély....

Minden attól függ mi a terved vele...Kaja vagy disz..:)

Előzmény: torksz (466)