Tisztelt mindenki.
Tanácsotokat, véleményeteket szeretném kérni A4 B6 kérdésben.
Ilyen autó vásárlásában gondolkodom, mert nagyon tetszik.
Mivel többnyire „családi”autóként lesz használva így feleségem és lányaim véleményét is kikértem.
Az ő elvárásuk csak egy volt, télen hamar meleg legyen benne J.
A hirdetéseket nézegetve gyakorlatilag 2 motortípus áll rendelkezésre (az általam elképzelt árkategóriában). 1.6 benzin és 1.9 diesel.
Az 1.9 számomra kecsegtetőbb (a fogyasztása miatt), viszont ami ellene szól, az:
- Télen lassan melegszik (a lányok feltétele)
- Egy 10-12 éves diesel autónál gyakorlatilag a kilométer órát fölösleges figyelni. Szerintem valós értékűt már nem találni. Diesel autót az ember azért vesz, mert használni szeretné. Hosszú távokon térül meg a felár, és egy 10-12 éves autó esetén nevetséges a 150-200E km.
Ezt az ember 4-5 év alatt belehajtja . Van olyan ismerősöm, aki 3 év alatt nyomott bele 200e km-t.
- Mint ahogy azt A4S4 is megjegyezte, egy ilyen autó megvétele után számolni kell az autó árának megegyező összegű szervizköltséggel. Ezt sajnos nem engedhetem meg magamnak.
Az 1.6 benzinesről a neten megoszlanak a vélemények. Sokan gyengének tartják ehhez az autóhoz.
Nincs szükségem egy 200 lovas autóra. Ha a lányaimmal az autóban ez a motor képes a 130-140km/h tartósan menni, nekem bőven elég.
Akinek van tapasztalata az ilyen (1.6) motorral azt nagyra értékelném, ha megosztaná velem is.
Mi a valós fogyasztás, mennyire megbízható, alkatrészárak, teljesítmény?
Érdemes-e ilyen motorral megvenni ezt az autót?
Előre is köszönöm