koaa85 Creative Commons License 2013.03.25 0 0 7034

Sziasztok! A multkorában elég jól kiveséztétek a hidraulika szivattyú kérdés körét, és mivel van még működő képes kormány szervó szivattyúm, kedvet is kaptam a rendszer kiépítéséhez, mivel van egy 1 tonnás kis billenős pótom, amit bálagyűjtőnek használok, és így tudnám használni a kistrakival is. Az útváltóval akdtam el. Komplett vezérmű tömb elég drága, meg használtan vagy folyik vagy nem. Viszont azon gondolkodtam hogy sima hidraulikához való golyóscsappal megoldanám. Tehát alap esetben egy T elágazással kap nyomást a munkahenger is meg a visszafolyó ág is, elméletileg a munkahengert nem mozdítaná így mert a könnyebb irány a tartályba vezet. És egy csappal elzárom a visszafolyó ágat akkor csak a munkahenger kap nyomást az emel, majd, csap nyit, a munkahenger a plató sújától visszanyomja az olajat. Az mtz vel is így használom a pótot csak egy nyomó ág megy a munkahengerhez, és a plató szépen vissza tolja. Persze ez csak elmélet. szerintetek működhet?

Ja igen a másik, az mtz kormányszervó nyomó ágánál a cső kivezetést hogyan lehet megoldani házilag jól? Mert ahogy néztem az oda illő fém kis cső annyba van mint a szivattyú.