A csukának erőteljes csuka szaga és íze van. Kinek-kinek mi kellemetlen, elviselhető, elviselhetetlen. Az, hogy a tiéd a természetes csuka volt, vagy romlott azt innét megállapítani csak majd a 4D-s fórum bevezetése után tudnánk.
A jellegzetes csuka íz számomra nem kellemetlen, de halszerető létemre azt mondanám, nem enném minden nap. Oly mértékben egyedi és nehezen terelgethető más irányba, hogy nem nehéz ráunni.
A nyúzást nem igazán javaslom praktikus okokból, bér nem tudom mennyire módosítja "csukaság"-ot. Az számtalan apró szálka miatt célszerű filézni és a belső oldalról bőrig sűrűn irdalni. Nem fő szét a szintén sajáságos állagú hús és úgy lehet enni mintha szálka nélküli lenne.
Az erőteljes íz miatt (is) nélkülözhetetlen a szalonna és a fokhagyma, a tejföl is sokat szelidít rajta.
És egy igazán autentikus forrás csuka ügyben (is):