Hát a szumetrolint mindenféleképp kifogom próbálni újra egy hónapig. Most éppen valami baktérium is jöhetett a rejtélyes hőemelkedésem mellé, mert 39 fokos lázam volt napok óta. Elmentem dokihoz, kaptam amoxicillint, visszaesett a testhőmérsékletem de így sem tökéletes.
AMúgy igen, saját szakállamra már kisérleteztem többszőr is. Mint pl a vérképemben tavaly csak az eosinofil szám volt egy kicsit magas, a többi rendben volt. Igaz ezt okozhatja allergia is (asztmás vagyok), de viszont a környezetemben történt bélféreg fertőzés és az én székelési szokásaim is jelentősen megváltoztak ezért gondoltam hogy na megvan, biztos bélféreg okozza minden bajomat, írtsuk ki. Mert az eosinofil szám paraziták esetén is megnőhet.
Vettem vény nélkül vényköteles vermoxot, beszedtem, semmi hatás. Aztán gondoltam a vermox nem mindenre jó, bizonyos férgek ellenállnak neki, így vettem decarist is. A decaris nagyon kemény féregírtó, az is vényköteles de minden ilyesmit kiírt.Egyetlen darab tabletta, 3 ezer Ft.
Hát sajnos az sem használt, egyvalamit kitudtam jelenteni, hogy na mostmár semmiféle féreg nincs a szervezetemben, a hőemelkedést meg minden egyéb zavaró tényezőt nem ez okozza. De a decaris mellékhatása (hónapokkal késöbb jelentkező nagyon erős fejfájás) az viszont jelentkezett.
Vitaminokkal próbálkoztam (actival), már egy éve szedem, nagyon drága ez is, de nem is oszt szoroz. :-(
Tehát kisérleteztem már én mikor azt hittem hogy biztosra megyek aztán mégis felsült az állam.
Mint régebben a parazitákkal, most olyan olyan biztos vagyok a mononukleózisban. Csak amíg a parazitákra van hatékony szer amit rögtön meg is vettem kipróbálni, addig a mononukleózisra nincs így nincs is mit kikönyörögni vény nélkül a patikában. :-(
Sok fórumon próbálkoztam már hogy ne vizsgálatot stb hanem gyógyszernevet írjanak ami használhat mert én ha szerencsém van betudom szerezni vény nélkül is.
De sajnos rádöbbentem hogy erre a hőemelkedéses dologra egész egyszerűen nincs gyógyszer.
Mert amint észrevettem hosszan tartó hőemelkedést általában gyógyíthatatlan betegség okoz. Ha EBV, ha lyme, ha Crohn-betegség, vagy esetleg polip, rák, autoimmun stb cseszhetem mert hiába fizetek egy kicsit többet a patikusnak hogy adjon ki bármit ha az én bajomra nem létezik gyógyszer.
De most éppen mélyponton vagyok, ha sikerül kilábalni akkor beszerzek egy csomó szumetrolimot és teszek majd egy hónapos próbát.