Értem én, de azt hiszem, jobb ha belátom, hogy el kell válnunk, amíg még él, az elödjét, akivel sokkal több cirkuszt csináltam és évekig elkeseredetten küzdöttem az életbemaradásáért már elveszítettem. És arra mégegyszer nincs energiám. Nem tudnék rendszeresen ilyen "vérátömlesztést" adni neki, ha most egyszer meg is tápoznám.
Érdekes módon pedig nem szélsöségesen meszes a talajom, a mérés szerint inkább semlegesnek mondható. De hát ö nem erre született. jobb szeretném, ha neki megfelelö körülmények közé kerülne. Csak nem annyira lehetetlen.
Azóta küzdök magammal, hogy megkérjelek-e egy olyan csoda-Clematis szaporítására, de evvel kapcsolatban is visszatart, hogy a gondozása túl nagy gondot okozna, ha nem lehet kiültetni. A belsö állományt sokkal inkább redukálni szeretném, mint szaporítani, mert ilyenkor mindennek a gondja édesanyámra marad.
és az abszolút off: lehet hogy tévedek, de úgy rémlik, Te küldtél nekem évekkel ezelött nagyszemü dió oltóágat. Jól emléxem, vagy teljesen összekeverek valamit?
Sajnos az se sikerült, mert a diófát évekig tartó cserépben vegetálás után épp abban az évben ültettem ki, viszont azt hallottam, hogy ez a fajta oltás csak szobai körülmények között lehetséges. neked van vele tapasztalatod?