Tehát akkor ez egy átkapcsoló elektronika, mondjuk "intelligens" elektronikának, ami a fogyasztói oldalon figyeli a teljesitményt, és ha lekapcsol a sziget üzemú Sw inverterek, akkor on-line módban 1sec alatt átkapcsolja a fogyasztókat hálózatra.
Nem egészen.
Az átkapcsolás 20 millisecundum alatt történik és nem az inverter lekapcsolásakor történik.
A folyamatos felhasználás logikájával egyet értek, dehogy HMV készitéséhez irányitani a napelem egyenáramát,na arra én nem mondnaám hatékony kihasználásnak!
Nem olvastad el figyelmesen!
A HMV készítés mindig azzal a teljersítménnyel történik, ami a napelemek által adott teljesítmény és a fogyasztók teljesítményigényének a különbsége!
Az a szerepe, hogy a napelemek áéltal megtermelt energia akkor se vesszen kárba, ha a napelemek teljesítménye meghaladná a rendszerre kötött fogysztók teljesítményét.
Azért van, hogy a napelemek ne fussanak üresen!
Az a baj, hogy leirod, mennyi nagy teljesitményű fogyasztót tudsz rákapcsolni a rendszerre, aztán meg azt, hogy ezeket ugyse fogja kiszolgálni, mert átkapcsol a hálózatra.
Nem ez a baj, hanem a felületes, és figyelmetlen olvasás utáni értetlenség.
Amit írtam, teljesen logikus és érthető volt, még véletlenül sem az általad értelmezett tartalmat hordozza.
Az a nati rendsze, ami a leirásotokban van, az meg egyébként sem barkács kapacitással bir, azzal egy átlagos felhasználású csaklási ház csak az akksijáról-napelmes töltés nélkü- is napokig elműködik!
Egészem érdekes jelenségnek tartom azt, amikor valamit leírok, aztán meglátom annak az ellenkezőjét! :))
Ki beszélt a renfdszer ismertetésekor arról, hogy egy háéztratás napokigfg történő energiaellátására készült volna?
Én nem írtam bele ilyet, az biztos, sőt!
Arról van benne szó, hogy a napelemekről történő üzelemelés szélső heyzetekben egy-egy másodpercig tart csak!
Egy fűtési keringtető szivattyú kb, max 180W- teljesitményt kér, azt kiszolgálni húha mekokra feladat egy ekkora rendszernek
Nem nagy feladat, főleg, ha a szivattyú csak 30 w-os.
Ám az elmúlt héten sokan még a telefonjukat sem tudták feltölteni, pedig a házuk tetején ott vigyorgott a több kilowattnyi teljesítményű napelemmező.
Nekik még ez sem sikerült.
A hsz-ed többi részére -ha nem haragszol- nem válaszolok!
Azt javaslom, hogy inkább először kérdezz, és utána engedd meg magadnak a megítélés luxusát!