djuice Creative Commons License 2013.03.20 0 0 1343

"Korábban ugye nem is kellett gondolkodnunk azon előre, hogy majd egyszer vajh belefutunk-e ebbe a problémába."

Erről van szó! Régen minden a rendes mederben folyt ahogy illik midi téren is. (Oké, akkor meg floppyzni kellett...) Szokták azt mondani, hogy "akinek nincs elég problémája, az csinál magának", nos ez esetben a gyártók gondoskodnak számunkra erről. Persze az való igaz, hogy akinek több kell, az vegye meg a drágábbat, viszont ma már elég elérhető árban vannak igen kitűnő hangszerek, s végülis erre a Yamaha Piaggerora is el lehet mondani, hogy az árához képest nyújt is valamit. Vagy pl. egyik kedvencem a Korg PA600, igaz nem 100e. Ft-os tétel (még!), de mindent megad amit zenész kívánhat magának, teljes értékű, programozható szinti ha kell, automata hangszer ha kell stb. Csak azt akarom mondani ezzel, hogy amilyen extra funkciók már megjelennek az ilyen olcsóbb szegmensben is, fejlesztésileg nyílván ez előtt csak a drága masinákban találkozhattunk velük, tehát ahogy Tom is írja, az az esetenként pár száz forintos alkatrész beletervezése, nem feltétlen kiugró költségcsökkentő tényező. S hogy a konkrétumra rátérjek, pl. a PA600-ba egyáltalán nincs és nem is rakható opciósan sem videó kimenet amennyire tudom, viszont ott az árban még olcsóbb Roland BK5, amiben alapból benne van! Persze ez egy elég kevesek által használt extra, de jól mutatja, hogy a gyártók hogy szeretnek trükközni, nehogy valami olyan cucc kerüljön a piacra, ami minden szempontból makulátlan, bár abban a mendemondában én nem hiszek hogy egymás között megegyeznének ki milyen karcsúsítást visz véghez, nehogy egymás üzletét rontsák véletlenül.

Mindenesetre nekem ez a normál Midi csati elhagyása a fél lábon lyukas cipő kényelmetlenségét idézi, amivel össze tudnám hasonlítani a dolog használhatóságát. 

Előzmény: MidiTom (1342)